Vişnap

İşkembeli Nohut Yahnisi..

0
Merhabalar.
Durduk yerde adını çok duyduğum hiç yapmadığım ve de hiç bir yerde yemediğim işkembeli nohut yahnisi yapmaya kalkıştım.Vallahi az tereddütlerim de vardı sevilmez beğenilmez diye.En başta ben kendi adıma sevmem gibi geldi tadını.

Oysa çok severim işkembe çorbasını bol sarımsaklı miss gibi olur bir de kalbini,ruhunu,sevgini kattın mı tadından içilmez o işkembe çorbası.Hani nohutlu işkembe yahnisin de sarımsak yok ya ondandır az tereddütlerim diye düşünerekten yaptım en sonunda.Fikir sahibi olmak için bazı riskleri göze almamız gerekir diyorum ve yemeğimizin tarifini yazayım.Sevdik mi? Evet sevdik tadını tuzunu lezzetini.Ben hele bayıldım,çok çok sevdim.
Malzemeleri:
1 Kilo dana işkembesi
4 Su bardağı haşlanmış nohut
2 Orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 Su bardağı işkembe suyu
Tuz
Tarifi:
İşkembeyi bir kaç su yıkayalım.Düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlayıp,pişirelim ( 1 saat) Soğuyunca iri kuşbaşı parçalar halinde doğrayalım.

Kuru soğanlarımızı  soyup yemeklik doğrayalım.Tencereye aldığımız tereyağını eritelim soğanlarımızı ilave edip kavuralım.Kırmızı pul biberini ve salçasını ilave edip bir iki dakika daha kavuralım.Doğradığımız işkembeleri ve daha öncesi haşladığımız nohutlarımızı da ilave edelim.Bir iki çevirip hafif kavuralım.

Sonrasın da yemeğimizin üzerini geçecek kadar işkembe suyunu da katalım.Gerekirse işkembe suyundan ilave edebilirsiniz sulu severseniz şayet.10/15 dakika berabere pişirelim,özleşsinler.Servis esnasında tabağımıza aldığımız işkembeli nohutlarımızın üzerine arzu edersek acı kırmızı pul biber serpip servis edelim.Afiyetler olsun.

Yemek pişerken içine bir iki diş sarımsak atayım diye düşündüm.Ya bir de lezzetini bozarsa diye vazgeçtim.Olmadı yerken tabağımda ki işkembeli nohuta ilave ederim dedim.Hani işkembeyi sarımsaksız hiç düşünemiyordum.Sarımsak illa da şart değil olsa da olur olmasa da olur.Karar sizlerin.Sevgi ile kalın mutluluklar sarsın etrafınızı.



0 yorum:

Yorum Gönder