Vişnap

Hindi Sote

0
Merhabalar.
Bu akşamın menüsü de"Hindi Sote"olsun istedim.Bugün madem 14 şubat sevgililer günü pasta truff  filan yoksa "vişnapın mutfağında" ben de patateslerimi kalp kalp keserim sevgililer günü konseptin ucundan da olsa yakalarım değil mi,maksat adet yerini bulsun.

Aslında bu tür günleri kutlamam ve de sevmem de özel ve de güzel günleri tek bir gün ile sınırlayıp etiketlemek bana göre tamamen ticari zihniyetlerin biz tüketicilere dayatması diye düşünürüm hep.Ne demek sevgililer günü,sevenlere her gün sevgi ve aşk ile geçer günler.Tabii bu benim düşüncem.Bu tür özel günleri sevenlere de saygım sonsuzdur.

Yanın da mis gibi tereyağlı pirinç pilavı veee deee kalpli kalpli patates kızartmaları ile şık bir ana yemek tabağı hazırlamayı düşündüm.Pilavı yemeğe sayılı zaman kala pişirmeyi düşündüğümden pilavımız tabakta yer almadı şu an.Kalpli patatesleri de hemen kalıpladım kızarttım gün ışığına yetişmek ve sizlere sunmak adına.
Malzemeleri:
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Kilo hindi but eti
2 Adet orta boy kuru soğan
1'er adet kırmızı kapya,çarliston ve köy biberi
2 Adet orta boy domates
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
Tuz
2 Adet orta boy patates
Fındık yağı
Tarifi:
Hindi etimizi kalınca jülyen doğrayıp yıkayalım süzgece alalım.Kuşanemize tereyağımızı alıp eritelim içine yemeklik doğradığımız kuru soğanlarımızı alıp kavurmaya başlayalım.Yıkayıp doğradığımız biberleri de kavrulan soğanlara ilave edip devam edelim kavurmaya.Kırmızı pul biberini,tuzunu ve de biber salcasını katalım.

Yıkadığımız domatesleri de küp doğrayıp ilave edelim Bir iki çevirip hindi but etlerini katalım.Öncesi harlı ateşte çevirerek kavuralım.Sonrası ateşi en kısığa getirelim kuşanenin kapağını da kapatalım hindi etleri saldığı suyu çekene kadar pişirelim.Yağına kalıp hafif cızırdamaya başladı mı ocağın altını kapatıp kekiğini serpelim.

Hemen patateslerimizi soyup yıkayıp kalp şekilli kalıpla kalp kalp kesip bol fındık yağı koyup kızdırdığımız tava da kızartalım kalpli patates dilimlerimizi.

Servis tabağına hindi sote ve patates kızartması ile berabere koyup servise sunalım.Ben ilaveten tereyağlı pirinç pilavı da yapacağım,bir de salata tamamdır bugünün de yemeği.
Dediğim gibi bana göre olmasa da ben benimsemesem de hani adet yerini bulsun değil mi ben de hepinizin sevgililer gününü kutluyorum.Sevgilisi olmayanlara da Rabbim hayırlı mutlu olacakları sevgililer nasip etsin;ama hak edenlere,sevginin kıymetini bilenlere
Sevgilerimle ömrünüz aşkınız ile aşk dolu geçsin.



0 yorum:

Yorum Gönder