Vişnap

İşkembe Çorbası.

0
Merhabalar.
Tüm İslam Aleminin Miraç Kandili Kutlu Olsun.

Artık havalar gündüzleri bayağı sıcak olup geceleri de serinliyor.Böyle böyle bir kaç güne kalmaz gecesi ayrı gündüzü ayrı kıyafet değiştirmeden sanırım sıcaklar geceli gündüzlü olmaya başlayacaktır.Gündüzleri ince yazlık giyinip güneş kendini çekip dinlenmeye çekildiğin de bir üşüme geliyor hafiften bana.Ve daha kalın kıyafetlerime bürünüyorum bir an da ayağıma çoraplarımı da giyiyorum.Aynı tek bir gün de iki mevsimi yaşıyoruz.

Ehhh işte hani bütün kış özlediğimden terası geceleri de terasta oturacağım diye inat ettiğimden bunlar üşümemek adına dikkat ediyorum hırka filan yanımda hazır tutuyorum.Yeni kurtuldum hastalıktan,pek nazenin oldum bu sıralar.İşin fenası dondurmayı pek aramam ama inadına inadına hep dondurma yiyesim var muzurluk işte.

İşkembe çorbasını  geçen gün aklıma vurdu hazır havalar tam ısınmamışken yapayım istedim yaptım çok severim her yerde de içmem huysuzumdur bu konular da.Bir de bizim ev de yaz geldi mi bütün çorbalara ara verilir içilmez,sadece Ramazan ayı hariç.Belki de bu sezonun son çorbası olacak işkembe çorbam.Kışa kadar tatil verdim çorbaların hepsine.Birileri de bana süresiz hep hep tatil verse ne güzel olurdu hayat:)
Malzemeleri:
1 Kg dana işkembe
 1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı un
Tuz
Sosu için:
4/5 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sirke
Üzeri için:
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tarifi:
İşkembeyi 3/4 su yıkayalım.Düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip yaklaşık 1 saat kadar  yumuşayana kadar pişirelim.Piştiğin de kesim tahtasına süzerek alalım irice keselim işkembemizi.İşkembenin suyunu da bir başka tencereye süzerek alalım.İçine irice kestiğimiz işkembe parçalarını katalım.

Bir sos tenceresin de tereyağını eritip bir kaşık unu kokusu çıkana kadar kavuralım.içine işkembenin suyundan katıp çırpıcı ile karıştırarak inceltelim.Ve hızlıca karıştırarak meyaneyi işkembe tenceresine aktaralım.5/10 dakika daha meyanesi ile birlikte işkembe çorbamızı kaynatalım.

Diğer yanda sarımsakları ezip sirke ile karıştıralım.Bir sahanda tereyağını eritip cızırdayınca içine kırmızı pul biberini katalım.

İşkembe çorbasını kaselere veya tabaklara koyup içine sirkeli sarımsaklı sosunu katıp üzerine de tereyağlı kırmızı pul biber yaktığımız yağdan ilave edip sıcak olarak ikram edelim.Afiyetler olsun.
Beni seven gerçek sevgisi olan siz sevgili arkadaşlarıma benden "VİŞNAP"ınızdan gerçek içten has duygularıyla sevgiler sevgiler kalpler sizlere gelsin.Sizleri seviyorum.







0 yorum:

Yorum Gönder