Vişnap

Kabaklı Peynirli Muska Börek.

0
Merhabalar sevgili arkadaşlarım,nasılsınız.?
Ben bir iyi idim bir has idim buralar da,taa ki bronşitlerim şu yaban gurbet ellerde tutana kadar.Sonrası bir çarpıldım öksürük beni mahvetti.Geçer diye ev usulü içecekler ile idare edeyim dedim (hiç sevmem)süte bal kattım içtim günde bir iki fincan yetmedi;tarçın,bal,limon karışımlarını kaynatıp demleyip demleyip içtim ıyyyy beter tarçın olmasa idare edeceğim de tarçın pütürlü pütürlü işi bozuyordu.

Baktım geçeceği yok gece uyku kalitelerimi bozmaya uyutmamaya başladı sonun da inatlarımı bırakıp doktora gittim.Allah'tan bir iğne ile işi kurtardım.İğne korkusuna gitmemiştim zaten,verdiği ilaçlara başladım umarım çabuk iyileşirim.

Benim gözüm yine gezmeler de ama hiç halim yok ki.Halimden geçtim iştahım da yerlerde o güzelim Görele pidelerini yiyim diye içlerim canlarım gidiyor ama içim almaz oldu.Ben galiba gripte oldum,karıştım bulandım hastalıklara.Kemiklerim eklemlerim acıyor sızlıyor.Hiç hiç yemekle aram yok bu sıralar.Umarım kısa sürede iyileşirim.Börek tarifim de arşivden.
Malzemeleri:
3 Yaprak yufka
300 Gr tulum peynir
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Adet orta boy kabak
1 Çimdik tuz
Yarım demet dereotu
1 Çay bardağı fındık yağı
1 Çay bardağı süt veya su
1 Adet yumurta sarısı
Çörek otu
Tarifi:
Kabakların kabuklarını soyup yıkayıp rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Sahana aldığımız tereyağını eritelim,kabakların suyunu elimizle sıkalım tereyağına ilave edip bir iki çevirerek hafif diri kalacak şekilde soteleyelim.Bir kaseye aldığımız tulum peynirini çatalla ufalayalım.İçine sotelediğimiz kabakları ve yıkayıp ince kıydığımız dereotlarını ilave edelim.Bir çimdikte tuz katalım.İç malzememiz hazır olsun.

Yufkaların tekini tezgaha alıp 4 parmak eninde uzun şeritler keselim.Süt ve fındık yağını bir başka kapta çırpalım.Şerit uzun yufkaların her tarafını fırça ile soslayalım.Yufkanın geniş kısmına kabaklı peynirli iç malzememizden koyup üçgen şeklinde katlayarak muska şekli verelim.Diğer yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine muska böreklerimizi sıralayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.190 derece ısıtılmış fırında üzerleri ve altı nar gibi kızarana kadar pişirelim.Afiyetler olsun.
Biraz daha sohbet edesim var da ama gelgelelim aklım uyumakta tarifi yayına verip hemen gidip yatayım istiyorum.Bir daha ki tarifim de sapasağlam karşınızda olmak dileği ile hepinize sağlıklı mutlu güzel günler diliyorum.Sevgiler sevgiler sevgilerimle.







0 yorum:

Yorum Gönder