Vişnap

Kabak Sıyırma

0
Merhabalar.
Epey bir zaman oldu sevgili Serap'cığımın güzel bloğunda görmüştüm kabak sıyırmayı ve çok beğenmiştim.Sunumunun şıklığı,güzelliği adeta gel beni ya ye yada beni yap diye bağırıyordu.Ve nasip kısmet bugüneymiş Ben de yaptım güzel nefis bir lezzet oldu.Zaten biz bu tür lezzetleri çok severiz.Buradan sevgili lezzetlisomunlar'a çok teşekkür ediyorum bu nefis tarifi için.
Malzemeleri:
1 Kilo kabak
1 Orta boy kuru soğan
4 Diş sarımsak
1 Adet limon suyu
1 Yemek kaşığı pirinç
Yarım demet dereotu
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sızma zeytin yağ
Tarifi:
Kabakların tepelerini keselim yıkayıp kabuklarını sebze soyucu ile yol yol soyalım.Aynı sebze soyucu ile tıpkı kabakların kabuklarını soyarmış gibi çekirdekli kısımlara gelene kadar sıyıralım.Sıyırdığımız kabakları bir limon suyu ilave ettiğimiz bir kabın içine alalım.Pişirme esnasına kadar limonun lezzetini içlerine çeksinler.

Bizde bu arada bir kuşaneye zeytinyağını alıp ben piyazlık doğradım kuru soğanı ve ince kıydığımız sarımsağı alıp (Kuru soğanı isterseniz minik yemeklikte doğrayabilirsiniz.) üzerine tuzu ve toz şekerini de ilave edip hafif karamelize olana kadar kavuralım.

Karamelize soğanların üzerine limonlu suda ki kabak sıyırmaları elimizle alıp hiç süzdürmeden suyuyla birlikte kuşaneye ilave edelim.Üzerine 1 yemek kaşığı yıkadığımız pirinçi ve bir miktar tahmini 2 yemek kaşığı kadar incecik kıydığımız dereotunu da ilave edelim.Üzerine yağlı kağıt kapatıp kuşanenin de kapağını kapatıp kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakalım.Arada bakmayı ihmal etmeyelim.Şayet saldığı suyu çektiyse çok az sıcak su ilave edebiliriz.

Piştikten sonra kendi kabında soğumaya bırakalım.Servis tabağına aldığımız zaman üzerine bol ince kıyılmış dereotunu da ilave edelim.Yanın da koyu yoğurtla servise sunalım.Yapacak olanlara ki şayet daha öncesi yapmadıysanız ve bizim gibi sizler de bu tür lezzetleri seviyorsanız mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.
Bir güzel geçen günü  daha ardımızda bıraktık acısı tatlısı ile bugün gün güzeldi.Yarına Allah Kerim diyorum ve dualarım hepimizin günlerinin bal şeker tadında geçmesidir.Sevgilerimle.

Bir de unuttum bir not:Bu nefis lezzet Girit Mutfağına Aitmiş.Ne kadar güzelmiş zaten Girit mutfağı demek lezzet demek,saf zeytinyağ demek,vitamin demek her bir şey demek.







0 yorum:

Yorum Gönder