Vişnap

Peynirli Patatesli Mini Gül Börek.

0
Merhabalar.
Bildiğimiz gül böreğinin bir boy daha ufaltılmış hali ile yaptım minik gül böreklerini.Bir yufkayı 4'e değil 8'e bölüp yaptığımda ben daha çok seviyorum bu tür ufak gül böreklerini.Daha çıtır oluyorlar büyük gül böreklerine göre.Bir de içine patates püresi ilave ettim peynirin yanı sıra.
Malzemeleri:
4 Adet yufka
Ara Sos Malzemesi:
1 Adet yumurta
 1 Su bardağı süt
1 Su bardağı fındık yağı
2 Yemek kaşığı un
İç Malzemesi:
200/250 Gr beyaz peynir
2 Su bardağı patates püresi
1 Adet yumurta
Yarım demet dereotu
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Tarifi:
Yufkaları tezgaha alıp tam daire şeklinde açalım 8 eşit üçgen olacak şekilde keselim.Toplamda 32 adet mini gül böreğimiz olacak.Üçgen yufkalarımızı üst üste koyup kenara alalım.

İç malzemesini hazırlayalım.Beyaz peyniri derince kase içinde çatal ile ezelim.Yıkayıp ince doğradığımız dereotlarını ilave edelim.İki su bardağı patates püresini ve bir adet yumurtayı ilave edelim.Benim akşam yemeği için ızgara köfte yanına hazırladığım patates pürem hazırdı.İlla ki ilave etmek şart değil.Ben denemek için koydum ve patates püresi inanılmaz lezzet kattı böreğe.Bütün iç malzemeyi çatal ile alt üst ederek iyice harmanlayalım.

Üçgen yufkalarımızı tezgaha alıp en üstteki yufkadan soslamaya başlayarak üzerini bir kase içinde karıştırıp çırptığımız ara sos malzemesi (süt,fındık yağı,bir adet yumurta,ve un karışımı) ile soslayalım yufkanın geniş kısmına peynirli iç malzemesini koyarak yufkanın kenar kısımlarını sigara böreğinde ki gibi içeri doğru kıvırmadan yukarıya doğru sıkıca rulo yaparak sarıp kendi ekseni etrafında döndürerek mini gül şekli verelim.Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemlere devam edelim.

Fırın tepsimize yağlı kağıt serip mini gül böreklerini sıralayarak dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol çörek otu serpelim.180/190 derece ön ısıtma yaptığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Bilmem neden bugünler de arşivimde olan bütün tarifleri teker teker en kısa zaman da yayınlamak istiyorum.İçime doğan bir his var sanki içimde ki ses arşivde ki bütün tariflerini zaman kaybetmeden yayınla diyor bu sesi duydukça huzursuzluk kaplıyor içimi.
Acaba bir yerlere mi geç kalacağımı ima ediyor kafamda bin bir sorular cevabını bilemediğim sualler ile dolu dopdoluyum.Bu tarifimi ise dün yaptım arşivlemeden hemen yayına verdim.

Hepinize en içten sevgi ve de selamlarımı yolluyorum şen olun esen kalın hep mutlu olun.









0 yorum:

Yorum Gönder