30 Mart 2015

Yoğurt Soslu Brokoli Kızartması.

Merhabalar.
Bana karnabahar kızartması mı yoksa brokoli kızartması mı diye sorulsa cevabım her ikisi de harika lezzetli ama tercih hakkım bir ve tek ise brokoli derim.Brokoli kendisinden hiç beklemediğim bir lezzetle çıktı karşıma pişirip tadına baktığımda bayıldım çok sevdim.
Malzemeleri:
Yarım kilo brokoli
2 Adet küçük yumurta
1 Şişe maden suyu
 1 Küçük su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Sos Malzemeleri:
1 Su bardağı yoğurt
4/ 5 Diş sarımsak
Bir kaç sap dereotu
Bir iki yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tarifi:
Brokolileri dal dal ayırıp yıkayalım,tencereye az su koyup buhar aparatını yerleştirelim üzerine brokoli dallarını koyup hafif diri kalacak kıvamda
haşlayıp süzülmeye alalım.

Kaplama sos panesi için kaseye yumurtaları kıralım maden suyunu,kabartma tozunu,tuzu ve de azar azar ununu ekleyelim.Hiç pütür kalmayacak şekilde iyice çırpalım.Sosun kıvamı koyuca olacak brokolileri buladığımız zaman üzerinden akıp gitmesin sos.

Kızartmak için derince tencereye fındık yağını koyalım kızsın.Yağın miktarı içine brokolileri attığımız zaman üzerlerini kapasın yağ.

Brokolileri sosa bulayıp tabağa alalım.Kızmış olan yağa çok fazla miktarda brokoli olmayacak şekilde atıp kızartalım.Kızaranları kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım,gerçi pek yağ çekmiyor.Ben direk tabağın üzerine aldım kızaranları.Pek gerek yok kağıt havluya yine de siz bilirsiniz.

Bir başka kaseye yoğurdu,ezdiğimiz sarımsakları ve ayıklayıp yıkayıp ince kıydığımız dereotlarını koyup çırpalım.Servis tabağında ki kızarmış brokolilerin üzerine dökelim yoğurt sosunu ve üzerine sızma zeytinyağında kızdırıp yaktığımız kırmızı pul biberli yağ gezdirelim soğutmadan servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Un miktarını her ne kadar küçük bir su bardağı desem de sizler yine de azar azar ekleyip kıvamını ayarlayın.Dediğim gibi sos  brokolilerin üzerinden akıp gitmesin bulansın kalsın üzerlerinde.
SEVGİLERİMLE.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder