Vişnap

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

0
Merhabalar.
Bugün mutfağımda pişen biz "TÜRK"lerin milli yemeği "Kuru Fasulye"sanırım sevmeyeni yoktur.
Malzemeleri:
Yarım kilo kuru fasulye
100/150 gr pastırma
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet sivri biber
1 Adet kırmızı kapya biber
2 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı acı biber salçası
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Su
Tarifi:
Geceden kuru fasulyeleri ayıklayıp soğuk su ile ıslatalım.Sabaha kadar beklesinler.Kuru soğanları yemeklik doğrayalım.Güveç tenceresine alalım.Üzerlerine saplarını,tohumlarını ayıkladığımız biberlerimizi irice doğrayıp ilave edelim.Salçamızı az sıcak su ile açalım katalım.

Margarini ilave edelim.Kuru fasulyeleri ıslattığımız suyundan süzüp bir iki su yıkayalım katalım güveçin içine.Suyunu da az üzerini geçecek kadar koyalım.Öncesi harlı ateşte bir iki taşım kaynatalım.Sonrası ateşin altını en kısığa getirelim ağır ağır  pişsin.İnmesine yakın kararınca tuzunu katalım,pastırmanın da tuzunu hesap edelim.

Ateşin altını kapattığımız da doğradığımız pastırma dilimlerini ilave edelim.Yemeğin sıcağı ile hemen pişiyor pastırmalar.Zaten pastırma tuzda pişirildiğinden ben önden ilave etmiyorum.En sona bırakıyorum.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
Belki dikkatinizi çekmiştir kuru fasulyeyi önden kaynatıp haşlamadığım.Bütün bakliyatları aynı yöntemle pişiriyorum.Düşünceme göre olan vitamini ziyan etmek istemediğimden.

Birde güveçte yaptığım zaman bütün malzemelerini çiğden koyup pişiriyorum.Benim kuru fasulyelerim köyden geldi organik olduğundan mı nedir bir çabuk piştiler ki yarım saat içinde baktım ikiye ayrılmaya başlamış fasulyeler.

Ben bilgisayarın başındaydım bakayım suyunu çektiyse sıcak su ilave edeyim demeye kalmadı şaşırdım.Yani az daha netin başında kalaydım sanırım kuru fasulye püresi yerdik akşam yemeğinde:/
Sevgilerimle kucaklar dolusu sımsıkı sarıldım sarıldım sarıldım hepinize bir sürü.






0 yorum:

Yorum Gönder