Vişnap

Sirke Soslu Kızarmış Levrek Salatası.

0
visnap.blogspot.com
Merhabalar.
Bugünler de balıklara takmış vaziyetteyim.Malum balık bol alıp alıp türlü çeşitlerini pişirip yiyelim değil mi.Somon hariç bütün balıkları severim sardalya balığı da iyi hoş gelgelelim çok kılçıklı olduğundan pek tercih etmiyorum.Geri kalan bütün balıklar benim olsun soframı şenlendirsinler isterim.

Kokarmış yok mutfaklar batarmış  koksun batsın temizlenir mutfaklar önemli olan bu faydalı lezzetlerden mümkün mertebe faydalanalım.Bir de değişik güzel hoş tarifler oldu mu ohh tadından yenmez vallahi.
Malzemeleri:
1 Adet levrek tam fileto 
Yarım su bardağı un
Tuz
Kızartmak için fındık yağı
Kırmızı pul biber
Bir kaç sap taze soğan
Bir kaç sap maydanoz
Bir kaç sap roka
1 Adet küçük kırmızı soğan
Yarım çay bardağı sızma zeytin yağı
Yarım limon suyu
Sirkeli sos malzemeleri:
1 Çay bardağı nar sirkesi
2 Çay bardağı soğuk su
3 Diş rendelenmiş sarımsak
5/6 Adet tane kara biber
2/3 Adet defne yaprağı
Bir tutam taze biberiye
1/2 Sap taze kekik (kuru kekikte olur)
Tarifi:
Derisi üzerinde olan levrek filetolarımızı yıkayıp bir parmak enliğinde dilimleyip tuzlayalım.Bir tavaya fındık yağımızı alıp kızdıralım.Una buladığımız levrek dilimlerimizi fındık yağında kızartıp kağıt havlu üzerine alalım,fazla yağlarından süzülsünler.

Borcama sirkeyi,suyu,defne yapraklarını,rendelenmiş sarımsağı,tane karabiberi,taze biberiye ve kekiği katıp karıştıralım.Bu sirke soslu karışıma kızarttığımız parmak levreklerimizi ilave edip sosa bulayalım.1/2 saat bekletelim,daha fazla da bekletebiliriz.

Bir derince kaseye kırmızı soğanımızı piyazlık doğrayalım,taze soğanları,maydanozları,rokayı da ayıklayıp,yıkayıp incecik kıyıp kırmızı soğanlara katalım.Sirkeli sosta yeterince beklemiş olan levrek dilimlerimizi sostan çıkartıp derilerini soyup kırmızı soğanlarımıza katalım.Sızma zeytin yağını,limon suyunu,kırmızı pul biberini de katıp harmanlayalım.Kaşıkla usulca alt üst edelim.Servis tabağına alıp ikram edelim.Afiyetler olsun.
Sirke soslu Levrek salatası harika bir lezzet,mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.Hem bu diğer bazı balık tariflerim gibi çiğ değil kızartıyoruz miss misss balığı seviyorsanız hiç beklemeden deneyin derim.
Hoşça kalın sevgilerimle.




0 yorum:

Yorum Gönder