Vişnap

Levrek Karnıyarık

0
Merhabalar.
Balık balık istiyorum ki her gün balık olsun soframda ama olmuyor işte insan diğer lezzetleri de istiyor.
Balık yazın ne çok hasretini çekiyoruz değil mi?İşte o yüzden balık sezonunda bol bol taze balık yiyelim istiyorum.

Hani dondurucuya koy daha sonra yersin deseler de ben şoklanan balığı asla sevmiyorum.En taze oynayıp kıpraşan balık dahi olsa o balık dondurucuya girip ertesi günü çıkartsam da bana göre tadı çok değişiyor.Ondan asla balık koymam dondurucuya.

Geçen aklıma düştü patlıcanlı balık yapmak da tarifi nasıl olsa diye düşündüm ve karnıyarık olarak yapmaya karar verdim.Esasında yuvarlak dilimler üzerinde levrekleri koyup kat kat döşeyip fırına atmaktı isteğim.Gel gelelim istediğim gibi patlıcan ne bostan ne normal büyüklükte kemer patlıcanı bulamadım pazarda.Markete gitmeye de ben erindim.Pazarda bulduğum şekilsiz patlıcanlara razı oldum.

Hani diyorlar ya mevsiminde yiyin sebzeleri,vallahi ben bu mevsim seviyorum patlıcanı çekirdeksiz içleri pamuk gibi oluyorlar.Varsın bu da benim sağlıksız beslenme haneme eksi olarak yazılsın.

Sözün özü tarifimi deneyin hiç pişman olmazsınız derim,harika yakışıyor balıkla patlıcan ve tarif aşağıda.
 Malzemeleri:
1 Adet büyük levrek
3 Adet patlıcan 
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Adet orta boy kuru soğan
1'er çay kaşığı kara biber,kırmızı pul biber,garam masala
1 Tatlı kaşığı tuz
3-4 Adet yeşil biber
1 Adet ufak kırmızı kapya biber
1 Ufak domates
Kızartma için bol fındık yağı
Maydanoz
Tarifi:
Balıkçıdan rica edip levrek balığını dikkatli kılçıksız olarak fileto yapsınlar alalım.

Patlıcanları yıkayıp saplarını kesip yol yol soyalım.Üzerlerine kızartırken yağ çekmemeleri için bol tuz serpip yarım saat kadar beklemeye alalım.

Kuru soğanı yemeklik doğrayalım kuşaneye tereyağ ve fındık yağını alıp eritelim.Doğradığımız kuru soğanları ilave edip karamelize olana kadar kavuralım.İnce doğradığımız biberleri katalım.

Levrek filetoları kuş başı doğrayıp ilave edelim.Nazikçe balıkları hırpalamadan arada karıştırarak sotelemeye devam edelim.

Baharatları ve tuzunu ilave edelim.İnce yemeklik doğradığımız domatesi katalım domates suyunu çekip pişince ateşin altını kapatalım.

Patlıcanları bol suyla bir kaç defa yıkayıp fazla tuzundan arındıralım.Derin tavaya bol fındık yağı koyup kızdıralım.Patlıcanları kurulayıp bütün olarak yarı diri kıvamda kızartıp kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarından arındıralım.

Fırın kabına alalım kızaran patlıcanları ortadan bıçakla kesik açıp her iki yana doğru genişletelim.Bu boşluğu levrekli iç malzeme ile eşit olarak dolduralım.

Üzerlerine yarımşar çeri domates bir kaç parça kesilmiş yeşil biber ve maydanoz yaprakları koyalım.

Bir çorba kaşığı dolusu biber+domates salçasını sıcak su ile açalım.Tepsinin kenarından dökelim.

190 derece ısıya ayarladığımız sıcak fırına atıp üzerleri kızarana kadar pişirelim.İnmesine yakın isteğe göre kaşar peyniri rendeleyip veya ince keserek ilave edelim.Tekrardan fırına sürüp kaşar peynirler eriyene kadar tutalım.
Sıcak olarak servise sunalım.Yanına pilav güzel yakışıyor.
Sevgilerimle bol balıklı günlerimiz olması dileği ile hoşça kalın..






0 yorum:

Yorum Gönder