Vişnap

Limonlu Haşhaş Tohumlu Kurabiye

0
Merhabalar.
Yazıma 2017 yılının bizlere sağlık,huzur,mutluluk,bereket ve hoşgörü getirmesi dileklerimle başlamak istiyorum.En en önemlisi güzel Ülkemin güzel insanlarının güzel yaşama kavuşmasını istiyorum yüce Rabb'im den.

Ve güzel bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum bugün sizlerle.

Aklıma hep aniden geliyor yaptığım tarifler lezzetler ve hemen yaparsam yapıyorum yok yoksa unutuyorum ya da aman sen de boşver vişnap diyorum kendime ruh halim değişken oluyor ekseri.

Bu nefis kurabiyeler de aniden aklıma düşüp hemen giriştim yaptım oysa o kadar çok işim vardı ki bugün.
Sonuç nefis oldu kalan işlerimi de yaptım yarına yine işler var işlerin olmadığı tek bir günüm dahi olmuyor ki.

Sık sık yapacağım demirbaş kurabiye tariflerimden biri olarak notumu da aldım.
Tarifi:
1 Su bardağı toz şeker "250 gr"
125 Gr tereyağ
100 ml fındık yağı
1 Fiske tuz
 2 Adet yumurta
1 Limonun suyu
1 Limon kabuğunun rendesi
2-3 Yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
1 Paket kabartma tozu
3,5-4 Su bardağı elenmiş un
Tarifi:
Karıştırma kabına elediğimiz unun yarısını alalım.Üzerine bir fiske tuz ve elenmiş kabartma tozunu katıp harmanlayalım.

Toz şeker,oda ısısında ki tereyağ,fındık yağını ve yumurtaları kırıp ilave edelim.Bir limonun dış kabuğunu dikkatli olarak beyaz kısmına gelmeden rendeleyelim.Suyunu da sıkıp katalım kurabiye harcımıza.Haşhaş tohumlarını ilave edelim bir yandan elimizle yoğurmaya başlayalım.

Kalan elenmiş unu da kontrollü olarak bir yandan azar azar yoğurdukça hamurun aldığı kıvama göre ilave edip yoğuralım.Kurabiye hamurunun kıvamı yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olsun.
Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Kurabiye hamurundan cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayalım.Üzerlerine bastırmadan fırın tepsisine dizelim.Ön ısıtma yaptığımız 180/185 derece ısılı sıcak fırına atalım.Yaklaşık 15 dakika kadar hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Kendi tepsisinde soğumaya bırakalım.Ve servis esnasın da isteğe göre üzerine pudra şekeri serpelim.Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.

Notum:
Şayet kurabiyeleri sizler de benim gibi kıtır kıyır sert severseniz fırında daha uzun bir süre "çabuk kızardığı için yakmamak adına gözünüz fırında olmak kaydıyla" 20/25 dakika tutabilirsiniz.Ben bir daha yapışımda fırında pişirme süresini daha uzun tutmak istiyorum,aklınızda olsun.
SEVGİLERİMLE MUTLU YILLAR.<3











0 yorum:

Yorum Gönder