Vişnap

Kakaolu Cevizli Kurabiye

0
Merhabalar.
Hava kasvetli bulutlu,oysa ben bugün dışarı çıkıp sahile gitmek istiyordum arkadaşımla beraber.
Görünce güneşten mahrum havayı ev de kalıp kurabiye yapmaya karar verdim.

Hatta karanfilli olsun karanfilin yanı sıra ayva da olsa için de derken ev de ayva olmadığını farkettim.
Ama aklıma da yazdım mutlaka yapacağım ilerleyen günlerde.
"KARANFİL" telaffuz ederken kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi.
Arka arkaya bir kaç defa karanfil karanfil ve karanfilli kurabiye derken derken kendimi cevizlerin olduğu kavanozun yanında buldum:)Kakao da alt rafta.

Aklımda kurabiyeli sorular acaba.!
Fikirler her zaman değişkenlik gösterir neden olmasın.Nefis kıyır kıyır kakaolu cevizli kurabiyeler pişti ve karşımda duruyorlar şu an.
Malzemeleri:
200 Gr yumuşak margarin "veya tereyağ"
1 Çay bardağı fındık yağ "veya ayçicek yağ"
1 Su bardağı +1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 Su bardağı nişasta
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta "sarısı içine akı dışına"
2 Su bardağı +2 Yemek kaşığı un
1 Çay bardağı ceviz içi iri kıyım "içi için"
1 Çay bardağı ceviz içi ince kıyım "üzeri için"
Tarifi:
Kurabiye hamurunu yoğurmak için derin kase alalım.İçine pudra şekeri,nişasta,kakao,kabartma tozu ve eleyerek unun yarısını alalım kaşıkla karıştırıp harmanlayalım kuru malzemeleri.

Ortasını havuz şekli vererek açalım ve bu kısma yumuşak margarin,fındık yağı,yumurta sarısı ilave edip elimizle yoğurmaya başlayalım.
Kalan unu kontrollü olarak ve eleyerek katalım bir yandan da yoğuralım.Kurabiye hamurunun kıvamı yumuşak ele yapışmayacak kıvamda olacak.

Bir çay bardağı iri çekilmiş ceviz içini ilave edip yoğurarak hamura yedirelim.Üzerini temiz mutfak havlusu veya streç film ile örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.

Diğer tarafta bir tabağa yumurta akını alalım,diğer bir başka tabağa ince kıyılmış ceviz içlerini alalım.

Dinlenen kurabiye hamurundan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak ya da elimizle rulo yaparak parmak şekli verelim.Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri bir tepsiye hepsini sıralayarak dizelim.

Tepside ki kurabiyeleri teker teker önce yumurta akına batırıp ceviz içine bandırarak üzerlerini ceviz içine bulayalım.Fırın tepsisine dizip ön ısıtma yaptığımız 160/165 derece ısılı sıcak fırına atalım.

Cevizlerin üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.Yumuşak olan kurabiyeleri hiç ellemeden tepsisinde iyice soğutup sertleşip kıyırlaşmasını bekleyelim.Daha sonrası çay kahve eşliğinde servise sunalım.

Nefis kakaolu cevizli kurabiyelerim kıyır kıyır ağızda dağılan nefis mi nefis oldular.Mutfağımın demirbaş kurabiyeleri arasına kendilerini yazdım.Her zaman yapıp yapıp yenecek bir güzellik.

Üstelik kapaklı cam kavanozda haftalarca taze kıyır kıyır kalan "ki kalması asla mümkün değil,yapıldığı an hemen biter"Sizler de yapın yapın yiyin sevdiklerinize bol bol ikram edin bence.Hatta iki ölçü yapın der ve çok çok ısrarla tavsiye ederim benden demesi karar sizlerin.

Kalın sağlıkla afiyetle huzur ve mutlulukla.SEVGİLER SEVGİLER SEVGİLER..







0 yorum:

Yorum Gönder