Vişnap

Patates Hamurlu Poğaça

0
Merhabalar.
Geçenler de gelen misafirlerim için börek yapmıştım.Göz kararımı bilemedim patatesli iç harcını öyle çok yapmışım ki:)

Artan kısmını dondurucuya kaldırmıştım ve bugün yaptığım poğaçalar için çıkartıp çözdürüp değerlendirdim.Pek güzel çok leziz oldular.Üstelik öyle çok kolay oldular ki çünkü üşendiğimden patatesli iç harcını da poğaça hamuruna kattım gitti.
Peki bitti mi patatesli iç harcım vallahi bitmedi:)
İlerleyen günler de sanırım patatesli pırasalı tuzlu kek yaparim kısmet olursa:)
İç Harç Malzemeleri:
3 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağ
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
Poğaça Hamuru Malzemeleri:
1 Çay bardağı yoğurt
1 Adet yumurta "akı içine-sarısı üzerine"
1 Çay bardağı yağ "3/4'ü zeytinyağ+1/4'ü sıvıyağ"
150 Gr yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Çörek otu
Tarifi:
Patateslerin kabuklarını soyup buharda haşlayalım.Ilınınca rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Kuru soğanı ince yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı fındık yağı ile karamelize olana kadar kavuralım.Salçasını ve baharatlarını katıp bir iki çevirelim.Rendelediğimiz patatesleri ilave edip beraber soteleyelim.Tuzunu katalım ateşin altını kapatalım.Soğuması için kenara alalım.

Poğaça hamurunu yoğurmak için derin kaba unun bir miktarını eleyerek alalım.Üzerine yumuşak margarini,yoğurdu,zeytinyağ+sıvıyağ,yumurta akını,tuzu,karbonat ve kabartma tozunu ilave edip bir yandan elimizle yoğuralım.

Soğuyan patatesli soğanlı harcı yarı cıvık halde ki poğaça hamuruna katalım.Bir yandan kontrollü olarak eleyerek un ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Patatesli poğaça hamurunun kıvamı kulak memesinden hafif yumuşak ele yapışmayacak kıvamda olacak.Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Dinlenen poğaça hamurundan cevizden büyük mandalinadan küçük parçalar koparıp avuç içimizle ister yuvarlak ister oval istediğimiz şekli verelim.Fırın tepsisine dizelim,üzerlerine yumurta sarısı sürüp birer tutam toz kırmızı biber serpelim.Ve çörek otu serpip ön ısıtma yaptığımız 185/190 derece ısılı fırında alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.

İlk sıcağı çıktıktan sonra çay eşliğinde servise sunalım.
Ben dediğim gibi hazırda olan patatesli iç harcımı kullandım.Sizlere patatesli iç harç malzemelerini de verdim. SEVGİLERİMLE..


















0 yorum:

Yorum Gönder