Vişnap

Enginar Çanağında Karides

0
Merhabalar.
15 Nisan itibari ile eylül ayına kadar sürecek olan yeni bir balık av yasağına girmiş bulunduk.Üzüldüm gider ayak son bir hamsi alıp yemek istedim yasak öncesi ama tezgahlarda ki hiç bir hamsi güzel taze değildi ha gelir tazesi dedikçe hamsi yerine yasak geldi.
Sağlık olsun Eylül ayı gelip balıkçılar balıklara vira dediğinde ilk alacağım balık hamsi olacak şayet ölmez sağ kalırsam:)Ölürsem de hayrıma bol bol hamsi pişirip dağıtsın ardımda bıraktıklarım:)

Neyse ki bu yıl olta balıkçılığını serbest bırakmışlar artık ümidimiz istavritler de.Bari onlar bizi kendilerinden mahrum bırakmasalar değil mi?
Haaa var kültür balıkları ama hiç deniz balığının yerini tutar mı o balıklar.!

Balık yoksa mutfağım da ben de bir güzel enginar çanağında karides pişirir ve de afiyetle yerim.

Önemli not:
Karidesleri haşladıktan sonra sırt kısmında ki siyah ipçikleri mutlaka temizleyelim.
Her ne kadar ayıklanıp temizlenmiş olsa da dondurulmuş karidesler neden bilmem bağırsakları olan o siyah kısımları temizlenmiyor.

Dolayısı ile iş bize düşüyor her ne kadar el oyalasa da şart illa ki temizlenmesi gerek.Sırf bundan dolayı dışarı da karides yemiyorum.İşin ticaretini yapanların hiç işi yokta o bağırsakları temizleyecekler.!

Malzemeleri:
1 Paket dondurulmuş karides
4 Adet enginar çanağı
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Adet limonun suyu
1 Çay kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı toz şeker
Karabiber
Maydanoz
Tarifi:
Karidesleri kaynar suya atıp yarı diri kalacak kıvamda haşlayalım.Ilındığın da mutlaka sırt kısmında ki siyah ipçikleri alıp temizleyelim.
Kuşaneye yarım limon suyunu ve bir çay bardağı sızma zeytinyağını alalım tuzu,toz şekeri ilave edelim karıştıralım.
Üzerine sudan geçirip limon suyu ile ovduğumuz enginar çanaklarını dizelim.Üzerlerine yarı diri kıvamda haşladığımız karidesleri koyalım.
Enginarların üzerini az geçecek kadar tencerenin kenarından soğuk su koyalım.Orta ısılı ateşte arada kontrol ederek pişmeye bırakalım,gerekirse az sıcak su ilave edelim.Enginarlar iyice yumuşayıp suyunu çekip kendi yağına kalana kadar pişirelim.

Kendi tenceresin de soğutalım.Daha sonra düzgünce servis tabağına alalım.Üzerlerine ince kıydığımız maydanozları serpelim ve kalan diğer yarım limon suyunu eşit olarak gezdirelim.Taze çektiğimiz karabiberini de serpip soğuk olarak servise sunalım.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Aklım da var daha bir sürü enginarlı ve karidesli tarifler ilerleyen günler için de nasip olup yaptıkça İnşaAllah burada paylaşacağım.Bunlardan biri de sanırım karidesli börek olacak.!
SEVGİLERİMLE..











0 yorum:

Yorum Gönder