Vişnap

Kaz Suyuna Kaz Etli Firik Pilavı

1
Merhabalar..
Geçtiğimiz hafta sonu benim canım can dostum elif  Elet'im ziyarete geldi gelirken de çok sevdiğim Kars'ın en güzel yöresel lezzetlerinden ayazda kurutulmuş "KAZ" getirmişti.

Dedim ona ki kazı yıkayıp tencereye atıp pişirmek sana ait Elet'im sizin yörenin lezzetini bir KARS'lı olarak sen pişirmelisin.
Hem sen onu pişirirken çaylar kahveler ve de kurabiyeler benden ayağına kadar servisi de bana ait ama ilk bardağa kadar sonra ki çayların servisini hepsini sana devrediyorum deyip kahkaha ile güldük bu teklifime:)

Firik pilavını pişirmek ise bana aitti ve ikimiz birden geçtik mutfağa akşam yemeğine yetiştirmekti niyetimiz.
Kaz suyuna kaz etli firik pilavımız bir olay oldu akşam yemeğinin en gözde yemeğiydi yanında yaptığım karamelize soğanlı ciğer kavurması ise pek sönük kaldı:)
Malzemeleri:
Yarım adet kaz "pişirmek için yeterince su"
1 Su bardağı firik "300 gr"
Yarım su bardağı iri bulgur "125 gr"
2,5 Su bardağı kaz suyu
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
Tarifi:
Kazı bir iki su yıkayıp üzerini iki üç parmak geçecek kadar su koyup ateşe alalım.Orta ısılı ateşte kaz pişip kemiklerinden ayrılana kadar kapağı kapalı olarak pişirelim.Suyu azaldıkça az az sıcak su ilave edelim.Pişince etini kemiklerinden ayırıp irice didelim suyunu da süzelim hazırda bekletelim.Buraya kadar olan kısmını Elet'im yaptı ben onun adına sizler için yazdım.

Not:Etlerinden ayırdığımız kemikleri hemen öyle asla atmıyoruz onları sıyırıp yemesi çok güzel oluyor değil mi Elet'im:))

Diğer yanda firik ve bulguru ayıklayalım,yıkayıp süzgece alalım süzülsünler.
Kuru soğanları piyazlık veya kabaca yemeklik doğrayalım.Ben piyaz olarak kestim.

Pilav tenceresine tereyağını alıp eritelim piyaz kuru soğanları atıp kısık ateşte iyice karamelize olana kadar kavuralım.Tuzunu,kırmızı pul biberini ve 1 çay kaşığı toz şekeri ilave edelim.
Süzgeçte süzülmüş olan firik ve bulguru da alalım tencereye ve üzerine ölçülü olarak iki buçuk su bardağı sıcak kaz suyunu üzerine dökelim.
Önce bir iki taşım orta harlı ateşte kaynatalım firiği sonrası ateşi kahve ocağı kısmında en kısığa getirip hafif suyunu çekmeye başlarken iri dittiğimiz kaz etlerini de katalım.Usul usul pişmesini temin edelim.Tamamen suyunu çekip pişen firiğimizi beş on dakika demlendirip dinlendirelim.

Ve sonrası "kaz suyuna kaz etli firik pilavı"nı sofrada sıcak olarak yanında soğuk ayran meyve suyu eşliğin de servise sunup mutlu sona ulaşalım.

İkimiz de nasıl mutlu olduk nasıl dolu dolu yaşadık 2 günlük hafta sonu tatilini.
Böylesi güzellikler neden bilmem her zaman çabuk bitiyor.
Bitti gitti geldi pazar günü ve hüzünlü veda zamanıydı.Yine Eksik kaldı tamamlanmadı sohbetimiz hasretimiz:(

Elet'im biliyorsun benim en büyük duam her zaman her an dileğim yüce Rabb'imden buraya İstanbul'a gelmen bana çok yakın olman.İnşaAllah hacet kapılarının ardına kadar açık olduğu ana denk gelir dualarım kabul olur.Seni seviyorum.<3
SEVGİLER..

























1 yorum: Leave Your Comments

  1. Toptan Dana Karaciğeri  almak veya satmak için mutlaka bu alanda deneyimli olan kişileri veya firmaları seçmek gerekmektedir. Bu işler hakkında tam olarak bilgileri olmayan kişiler işlemlerin riske girmesine veya beklenmeyen sorunlara neden olabilmesine neden olabilmektedirler. Bu sebeple bizler her zaman için iş ortaklarını seçmek isteyen kişiler için nelere dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmesini öneriyoruz. Bizler uzun zamandan bu yana İstanbul ve çevresinde yaşayan kişiler için verdiğimiz Toptan Dana Ciğeri Uygun Fiyat  işlemlerimiz de müşterilerimizin tüm beklentilerini karşıladığımız için tüm müşterilerimiz bizleri seçme konusunda kesinlikle tereddüt etmemektedirler

    YanıtlaSil