Vişnap

Zeytinyağlı Kayısılı Yer Elması

0
Merhabalar.
Yer elması en çok sevdiğim zeytinyağlılar arasında ilk başlarda yer alır her zaman.Mevsimi gelip onları o yamru yumru halleri ile pazarcı tezgahlarında görünce dayanamam hemen alır pişiririm.

Bazı zamanlar çiğden salatasını yaparım hatta arşivim de var da ahh bu ben biraz ihmalciyim yayınlasam ya bir an önce değil mi?

Bu sefer içine bir kaç adet kuru kayısı kattım ve lezzetini ikiye katladım desem.Ne dersiniz daha öncesi denemediyseniz deneyin derim.

Unutmadan mutlaka soğuduktan sonra üzerine bol kuru nane serpin çok yakışıyor.Öyle dedikleri gibi üzerine dereotunu maydanozu boşverin varsa yoksa illa da kuru nane diyorum.
Malzemeleri:
500 Gr yer elması
1 Orta boy kuru soğan
1 Orta boy havuç
4/5 Adet iri kuru kayısı
1 Yemek kaşığı pirinç
1 Çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağı
1 Kahve kaşığı tuz
1 Kahve kaşığı toz şeker
Kuru nane
Tarifi:
Kuşaneye fındık yağını alalım.Üzerine minik doğranmış kuru soğanları ve iri rendelenmiş havuçları alıp hafif karamelize olana kadar soteleyelim.Kuru kayısıları uzunlamasına dilimleyip ilave edelim.

Yer elmalarının kabuklarını sebze soyucu ile soyup istediğimiz şekil dilimleyip yıkayıp ilave edelim sotelenmiş soğanlara.Bir yemek kaşığı pirinçi ve bir çay bardağı sızma zeytinyağını ilave edip üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su katıp yer elmaları yumuşayıp pirinçler uzayana kadar pişirelim.Pişme süresinde tencereyi arada sallayarak pişirelim.

Tenceresin de dinlendirip soğutalım.Daha sonrası servis tabağına alıp üzerine bol kuru nane serpip servise sunalım.
Not:Yer elmalarını ya benim gibi tencereye katacağınız son an soyup ilave edin.Ya da daha öncesi soyarsanız kararmaması için limonlu su içinde bekletin.
Bir de gözünüz ateşte olsun çünkü yer elması çok çabuk pişen bir sebze.
"SEVGİLERİMLE"



0 yorum:

Yorum Gönder