Vişnap

Çikolatalı Cevizli Kurabiye

0
Merhabalar..
İstanbul büyük İstanbul yorucu İstanbul acımasız.Neden söylendim,neden yerdim bu kadar güzel şehir İstanbul'u dersen onca efsanevi güzelliğine karşın kahrı da çok çok büyük İstanbul'un.

Bugünler de seninle uzun yorucu yolların ile her köşenden çıkıp akıp giden kalabalığına karışacak olan insanlarınla bir arada çok olacağım yoracaksın beni trafiğin ile kalabalık kaldırımların yolların ile.
Mecburum seni turlamaya bugünler de Ramazan ayı gelmeden seninle olan biten randevularımı işlerimi bitirmem lazım Rabb'imin izni ile.

Aşağıda ki kurabiyelerimi start verip yarın gideceğim hasta ziyaretim için hazırladım pişirdim soğudular ve ben onları çok güzel paket yaptım.Beraber çekeceğiz İstanbul'un yorgunluğunu kahrını o kalacak,ben üstüne üstlük onca yolu bir de gerisin geri döneceğim.Bir uctan bir uca:(
Bitecek mi? Hayır bir süre bu gidip gelmeler bu ezici yorucu haşır neşirlik devam edecek.!
Malzemeleri:
Yarım paket yumuşak margarin "125 gr"
Yarım çay bardağı sıvı yağ "fındık yağ"
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı çikolata kırığı
1 Çay bardağı ceviz kırığı
3 Yemek kaşığı pudra şekeri
2 Yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı sirke "elma"
1 Su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 Fiske tuz 
Aldığı kadar un " 1,5-2 Su bardağı civarı"
Tarifi:
Hamur karıştırma kabına unun yarısını eleyerek alalım.Üzerine pudra şekeri,nişasta,toz şeker,bir fiske tuz,kabartma tozunu ilave ederek hepsini harmanlayalım.

Yumuşak margarin,sıvı yağ,1 adet yumurta ve sirkeyi ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
Hamurun kıvamına göre kalan diğer unun yarısını kontrollü olarak eleyip ilave edelim.Kakaosunu da katıp yoğurmaya devam edelim.
Kurabiye hamurunu hafif ele yapışacak kıvamda yumuşak olacak.

Bu aşamada çikolata ve ceviz kırıklarını ilave edip hamura yedirelim.Hamuru tezgah üzerinde uzun rulo haline getirip üzerini örterek buz dolabında 15 dakika dinlendirelim.

Dinlenen kurabiye hamurundan keskin bıçak yardımı ile 1 parmak genişliğin de dilimler kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım.

180 derece ısıya ayarlayıp ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atıp yaklaşık 15/18 dakika arası pişirelim.Kendi tepsisinde soğutup meyve suyu,çay kahve süt vs eşliğinde servise sunalım.Yapacak olanlara afiyetler olsun.

Geceden yaptığım kurabiyelerden soğuduğunda bir tane yedim ki nefis olmuş tam istediğim kıyırlıkta ve lezzet işte bu dedim.
Bu hafta içi fırsat bulduğum an eve de yapacağım lezzeti fena aklımı çeldi benden demesi.
SEVGİLERİMLE.
.









0 yorum:

Yorum Gönder