Vişnap

Karamelli Çikolatalı Kurabiye

0
Merhabalar.
Geçtiğimiz hafta içi çok sevdiğim canım can arkadaşım misketlimonu sevgili Hülya'm Eskişehir'den harika güzel karamel şekerleri gönderdi.
Keşke o nefis karameller ile beraber sen de geleydin canım çok oldu görüşmeyeli çok özledim seni ve güzel akıcı sohbetini.İnşaAllah en kısa zamanda nasip eder yüce Rabb'im görüşüp hasret gidermemizi.

Hülya'm karamel şekerlerimin yarısını sakladım aşağıda ki senin yaptığın kurabiyeleri yapmak için.
Diğer yarısının yarısını aldım cafeye gittim."Kalan yarının hepsini götürsem orada bitirirlerdi laf aramızda bitsin istemedim"

Arkadaşımla dün cafeye gitmeden önce telefonla arayarak deniz kenarında ki masayı bana ayırın geliyorum dedim.
Ve vardık cafeye hemen acı sade kahve söyledim "neden bilmem aslında kahvemi her zaman orta şekerli içerim ama o gün acı sade koyu kahve içmek istedim"

Martılar dün nasıl coştular nasıl bağrış kıyamettiler sanırım açtılar hani balık yasağı başladı desem onlara yasak değil ki o yasak biz hain acıması olmayan zalim insanlara.!

Velhasıl kelam dün ben karamel şekerlerim,yaptığım karamelli çikolatalı kurabiyelerim kahve ve en yakın arkadaşımla gün çok güzel geçti tek eksiğim sendin Hülyam.Ve defalarca hep durmadan kulaklarını çınlattım ah keşke sen de burada olaydın diye diye.
Akşam üzerini yaptık gün yerini akşama bırakırken baktım hafiften rüzgar çıktı üşür gibi oldum eve dönüş için kalktık ayağa düştük yollara.

Bu arada aşağıda ki nefis karamelli çikolatalı kurabiyeleri mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum ben ve bizler hepimiz beğendik çok sevdik anında bitti dersem en güzel ifadedir bu anlatma isteğime.

Hülya'mın kendi tarifin de vanilya esansı vardı ben vanilya sevmediğim için yerine rom aroması kattım.Karamel şekerli kurabiyelerime tarif dışı 2 yemek kaşığı da karamel sos ilave ettim seviyorum karamelin lezzetini çok güzel oldu kattığı lezzet ıhmmm dedirtti yiyenlere.

Canım Hülya'm karamel şekerlerin ve güzel nefis kurabiye tarifin için çok çok teşekkür ediyor çok çok öpüyor sevgilerimi yolluyorum kuşlar getirsin sana.
Malzemeleri:
125 Gr tereyağ
1 Adet yumurta
1 Su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 Yemek kaşığı karamel sos
Yarım çay kaşığı rom aroması
1,5 Su bardağı un
1 Çay kaşığı karbonat
1 Fiske tuz
125 Gr ince doğranmış bitter ve sütlü çikolata karışımı
İçi için karamel şekeri
Tarifi:
Karıştırma kabına yumuşak tereyağ ve toz şekeri alıp mikserle çırpalım.Rom aromasını yumurtayı ve karamel sosu ilave edip çırpmaya devam edelim.

Tuz ve karbonatı "bir buçuk su bardağı unun bir su bardağını tereyağlı şekerli karışıma önden ilave edip bir yandan da mikseri bırakıp hamuru elimizle yoğurmaya başlayalım.Hamurun kıvamına göre kalan 1/2  bardak unu da kontrollü olarak ilave edelim.Kurabiye hamurunun kıvamı hafif yumuşak olup ele yapışmayacak.

Yoğurduğumuz hamura bıçakla inceltip kestiğimiz çikolata parçalarını yoğurarak hamura yedirelim.10/15 dakika dinlendirelim kurabiye hamurumuzu.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Dinlenen hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayıp avuç içimizde yassılaştırıp ortasına daha öncesinden elimizle bastırıp yumuşattığımız karamel şekerini koyup kenarlardan toplayarak tekrardan yuvarlayıp kapatıp tepsiye hafif aralıklı dizelim.Kurabiye hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim.

Ön ısıtma yaptığımız 180 derece ısılı sıcak fırına atıp 15 dakika süresince pişirelim.Kendi tepsisinde soğutup daha sonrası çay kahve eşliğinde servise sunalım.
SEVGİLERİMLE..



0 yorum:

Yorum Gönder