Vişnap

Sebzeli Dana Pirzola

0
Merhabalar.
Bugün İslam alemine ramazanın yedinci iftarını yapmak nasip oldu çok şükür.
Rabb'im cümlemizi tamamına erdirmeyi nasip eder inşaAllah.

Bugünkü tarifim Ramazanın ilk gününden.İlk iftara diğer evlerde olduğu gibi ben de oldukça önem veririm.
İlk sahur ve ilk iftar menüsünü diğer günlere nazaran bir tık üst tutarım.Günler öncesinde menü belirlemiştim aklımda söylemedim sadece süpriz deyip geçiştirdim.

İkindi sonrası iftara iki saat kala geçtim mutfağa son bir saat kala geçsem olur da et uzun süre kısık ateşte pişeceği için biraz erken girdim mutfağa.


Oysa nasıl uykum vardı işler bıraksa beni sanırım iftara kadar uyurdum.Bilmem neden bu sıralar uykumla bayağı bir sorunlarım var bıraksam kendimi adeta gece gündüz hep uyuyacağım.Uykudan uyanıyorum hala uykum hep uykum var.!

Hem sebze hem et olarak sağlıklı tarifim aşağıda.

ç
Malzemeleri:
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Adet dana pirzola "600/700 gr"
2 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı kapya biber
1 Adet ufak havuç
1 Adet orta boy domates
2 Sap taze soğan
7/8 Adet kıska soğan "arpacık"
1 Diş sarımsak
6/7 Adet ufak baby patates
1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
1 Kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
Tuz
Tarifi:
Sebzeleri ayıklayıp yıkayalım.Biberlerin sap ve tohumlarını çıkarıp orta incelikte keselim.Taze soğanları orta irilikte keselim.Havucu ince dilelim.Domatesin kabuğunu soymadan minik küpler halinde keselim.Arpacık soğanların kabuğunu soyup bütün halde bırakalım.Baby patateslerin kabuklarını soyup bütün halde bırakalım.Sarımsağın kabuğunu soyup ikiye bölelim.Hazırladığımız bütün sebzeleri bir kase içinde harmanlayalım.

Kuşaneye tereyağını alıp eritelim kızdığında dana pirzolanın her iki yüzünü yüksek ateşte kızartarak mühürleyelim.Alt üst ederken çatal eti deleceği için kullanmayıp yerine spatula veya servis kaşığı kullanalım ki eti delip suyunun dışarı akmasına fırsat vermeyelim.

Mühürleme işleminden sonra kuşaneyi kahve ocağı gözüne alıp ateşi en kısığa getirelim.Kapağını kapatıp mümkün mertebe kapağını açmadan eti kendi saldığı suyu ve buharı ile pişmeye bırakalım.

Et pişmeye yakınken kasede ki sebze karışımlarını eşit olarak etin üzerine ve yanlarını serpiştirelim.Tuzunu,baharatlarını ve az sıcak su ile açtığımız salçasını ilave edelim.Tekrardan kısık ateşte dana pirzolayı pişmeye bırakalım.Gerekirse bir çay bardağı sıcak su ilave edelim.Ben bir buçuk çay bardağı sıcak su ilave ettim zira o an hayalim iftarda o nefis suyuna sıcacık pidemi banmaktı aklımda olan.

Önden olmazsa olmazımız illa ki çorba ve ardından sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servise sunalım sebzeli dana pirzolamızı.Yapacak olanlara afiyetler olsun.
SEVGİLERİMLE...




0 yorum:

Yorum Gönder