Vişnap

Çikolatalı Baton Kek..

0
Merhabalar..
Çok şükürler olsun güzel bir Görele tatili geçirdim oysa hiç gitme durumlarım yoktu.
Nasip olunca oluyor.!

Tek aksi giden güneş ışınlarına olan alerji durumlarım canımı çok sıktı.Öyle böyle değil balkonda otururken ne ara yaktı kollarımı bacaklarımı sırtımı ve de bağrımı o hain güneş ışınları anlamadım hiç:)
Akşam üzeri kabarıp kızardım bir güzel acaba kaçıncı derece yanmıştım:)
Durum vahim acı vermeye başlayınca eczaneye gidip ilaç alayım dedim günlerden cumartesi ve bütün eczaneler kapalı tek nöbetçi eczane merkez dışında hastane yanındaydı vallahi üşendim gitmedim.

Gece olunca bu sefer kendime kızdım neden sağlığımı bu derece ihmal etmiştim ki.!

Pazar günü doğru çarşı içinde ki nöbetçi eczaneye verdiği ilaç o an iyi gibi gelse de yok hiç bir faydası olmadı.
Pazartesi bu sefer doğru sağlık ocağına sağolsun çok iyi bir doktora denk geldim hem içten hem dıştan alerji durumlarını tedavi etmek için ilaçlar jeller verdi ve ben nihayet rahatladım.

Daha önce de diğer doktorlar söylemişti güneşe dışarı çıkarken mutlaka yüksek faktörlü güneşten koruyucu krem kullanmam gerektiğini.Ben de hiç sevmiyorum aşırı terletiyor o tür kremler.
Bundan böyle mecbur süreceğim terlersem de terleyim napimm.Yok yapacak bir durum.
Beyaz tenli olmak ki o kadar da beyaz sayılmam ama nazeninlik var demek:)

Tatil dönüşü bugün nihayet kek yaptım.Kaç gün geçti aradan geldim geleli ha bugün haa yarın haa şu işleri de bitireyim kalmasın hiç bir iş diye diye baktım işlerin biteceği yok ve alel acele bir kek çırptım.

Bir yandan da aklımda Nil Karaibrahimgil'in kek çırptım şarkısı.!
Malzemeler:
3 Adet orta boy yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
Yarım çay bardağı fındık yağ
100 Gr yumuşak tereyağ
1 Yemek kaşığı kakao
1 Paket bitter çikolata "80 gr"
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un "2 su bardağı civarı"
4/5 Yemek kaşığı kuru meyve kuru yemiş çikolata kırığı "opsiyonel"
Tarif:
Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip hazır edelim.Çikolatayı benmari usulü eritelim.

Karıştırma kabına yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpalım.Karışıma fındık yağı,süt ve tereyağını ilave edip çırpmaya devam edelim.

Kakaoyu,kabartma tozunu ve unu eleyerek kontrollü olarak karışıma katıp homojen olana kadar çırpalım.Erittiğimiz çikolatayı da katıp karıştırıp çırpalım kek karışımını.
Kek harcının kıvamı koyu boza akışkanlığında olacak.

Bu aşamada ben daha önceden hazırlayıp buz dolabında muhafaza ettiğim kuru meyveler incir,hurma vs ve fındık fıstık badem ceviz kırıkları ve çikolata kırıklarından oluşan nefis karışımdan 4/5 yemek kaşığı ilave edip kaşıkla yedirdim harca.Ve bir miktarda üstüne boydan boya serptim.
"Şart değil şayet varsa elinizde böyle bir karışım inanılmaz lezzet katıyor"

Fırını 170/175 derece ısıya ayarlayıp ön ısıtma yaptığımız sıcak fırına atalım keki ve ilk yarım saat kesinlikle fırın kapağını açmadan pişmeye bırakalım.
Kürdan kontrolünden sonra dışarı alıp nihale üzerinde ilk sıcağının çıkmasını bekleyip servise sunalım.
Hayırlı bir bayram geçirmemiz dileği ile "KURBAN BAYRAMIMIZ" kutlu olsun.
Hepimiz için ülkemiz adına hayırlı uğurlu bol paylaşımlı geçsin.
SEVGİLERİMLE..


visnap.blogspot.com.tr






0 yorum:

Yorum Gönder