Vişnap

Patatesli Kıyır Poğaça..

0
Merhabalar..
Şu an fazla yazasım yok oysa yazacak olsam bana konu mu yok?
En azından terasta rüzgarın kuvveti ile düşen saksılarım da ki çiceklerin hazin halinden alır ormanda ki kayın ağaçlarına,ağaçların dallarını terk eden vefasız hüzün rengi yapraklara kadar sözü getiririm de işte dediğim gibi yazasım yok şu an..!

Sadece söyleyeceğim şu ki yazmadan geçemeyeceğim "VEFASIZ İKİ YÜZLÜ İNSANLARDAN OLABİLDİĞİNCE ÇOK ÇOK UZAK DURUN UZAKLAŞIN ONLARDAN"

Bir de mutlaka bu poğaçaları yapın.
Tabii benim gibi kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalar seviyorsanız yok sevmiyorsanız o zaman mayalı poğaçalara devam edin derim.!

Ben mayalı hamur işlerinde her zaman ilk fırından çıktığı o sıcaklık ile yemeyi seviyorum soğuduğunda katılaşma olduğu için soğuk olarak tercih etmem mayalı börek çörek vs,ısıtsan da ilk tat olmuyor..!
Ve tarife geçeyim..
Malzemeler:
Hamur İçin:
125 Gr vita veya "margarin,tereyağ"
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı fındık yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir buçuk paket kabartma tozu
3-4 Su bardağı elenmiş un "kontrollü ekleyelim"
İç Harç Malzemeleri:
3 Adet orta boy haşlanmış patates
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı fındık yağ
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Kahve kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam vs
Tarif:
Hamur yoğurma kabına poğaça hamuru için un dışında gerekli olan tüm malzemeyi alalım.
Unu eleyerek ve kontrollü olarak ilave edip bir yandan elimizle yoğuralım.Hamurun kıvamı çok yumuşak olup ele yapışmayacak kıvamda olacak.Üzerini örtüp yarım saat civarı dinlenmeye bırakalım.

Bu arada haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Maydanoz,dereotunu yıkayıp kurulayıp incecik kıyıp ilave edelim.Tuzunu,baharatlarını,yumurta ve bir yemek kaşığı fındık yağını ilave edip çatal yardımı ile karıştırıp harmanlayalım.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç için yuvarlayarak tezgah üzerinde elimizle bastırarak açıp elips yuvarlaklar elde edelim.
Orta kısmına patatesli iç malzemeden koyup boylunca yayalım.Her iki kenardan tutup elimizle yukarı kaldırarak her iki kenarı orta yukarıda birleştirip kapatalım.
Ek yerini hafifçe yükseltelim.
Kenar kısımları elimizle hafifçe bastırıp yassılaştıralım.
"Ek kısmı yukarıda olacak"

Fırını 200 derece ısıya ayarlayıp ön ısıtma yapalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
Poğaçaları fırın tepsisine alıp üzerlerine bir tatlı kaşığı fındık yağ ile açıp incelttiğimiz yumurta sarısından sürelim.
İsteğe göre çörek otu,susam vs serpelim.

Sıcak fırına atıp alt üst nar gibi kızarana kadar pişirelim.İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunalım...AFİYETLE.
SEVGİLERİMLE..







0 yorum:

Yorum Gönder