Vişnap

Acı Biberli Kornişonlu Tavuklu Tel Şehriye Çorbası

0
Merhabalar.
Bugün tavuk suyuna tavuklu acılı tel şehriye çorbası yaptım.
Her zaman sade olarak yaparken bugün içine biberler domatesler ve de kornişon,jalepeno turşular kattım.

Çok iyi çok güzel çok lezzetli oldu çorbanın için de turşu tercihim.
Bizler çok sevdik piştiği an tabak tabak içtik.
Malzemeleri:
Yarım tavuk
2 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı fındık yağ
5/6 Adet yeşil biber
1-2  Adet chili biber "acı"
1 Adet orta boy domates
3/4 Adet kornişon turşu
Bir çay bardağı turşu suyu
2 Yemek kaşığı dilimlenmiş jalepeno biber turşusu
2 Diş sarımsak
1 Su bardağı tel şehriye
2 Yemek kaşığı kurutulmuş sebze "arifoğlu"
1 Tatlı kaşığı tuz
Tavuk suyu
Maydanoz "üzeri için"
Tarifi:
Tavuğu yıkayıp ocağa alalım etleri kemiklerinden ayrılana kadar haşlayıp pişirelim.
Suyunu süzüp kenara alalım,ılınınca etlerini irice didelim..

Çorbayı yapacağımız tencereye saplarını kestiğimiz biberleri ince doğrayarak alalım.
Domatesi ve sarımsakları ince kesip ilave edelim.
Kornişon turşularımızı tavla zarı boyunda doğrayıp  ve jalepeno biber turşularımızı az ufaltarak katalım.
Üzerine süzdüğümüz tavuk suyunu ve turşu suyunu ilave edelim.Tereyağı ve fındık yağını katalım.
Kaynamaya başlayınca beş on dakika kaynamasını sağlayalım.

Sonrası bir bardak tel şehriyeyi ve 2 yemek kaşığı kurutulmuş karışık sebzeleri içine katalım.
Şehriyeler yumuşamaya başladığında haşlayıp irice dittiğimiz tavuk etlerini ilave edelim.
Hep beraber özleşene ve lezzetleri birbirine geçene kadar pişirelim.

Servise sunarken üzerine ince kıydığımız maydanozları ve limon suyu ilave edelim.
Jalepeno biber,kornişon turşu ve turşu suyunu bilhassa içine katmanızı tavsiye ediyorum apayrı çok güzel lezzet katıyor.

Ben tabağıma çorbamı aldığımda limon suyu yerine bir iki tatlı kaşığı daha kornişon turşunun suyundan da katıyorum,inanılmaz güzel oluyor.
SEVGİLERİMLE..













0 yorum:

Yorum Gönder