Vişnap

Bal Kabağı Sotesi...

0

Merhabalar.
Öyle nefis öyle harika bir lezzet ki aşağıda ki "Bal Kabağı Sotesi"tarifi.
Ben ki hayatım boyunca bal kabağının hiç bir çeşidini sevmeyen yemeyen biri olarak bu tarife bayıldım.
Siz bal kabağı sevenleri ise sanırım bu tarifi sık sık yaparsınız,inanın olamaz böylesi bir lezzet.

Yapın yiyin bana hak vereceksiniz.
Tıpkı benim tarifi aldığım sevgili Nilay'a mutfaksirlari.lezzeti konusun da çok çok hak vermem gibi.Kendisine bu nefis ötesi tarif için çok çok teşekkür ederim,
Tarifinin altına yazmıştı çok lezzetli olduğunu ona güvenerek yaptım ve iyi ki de yapmışım.
Sitesinde ki bütün tariflere oldum olası sonuna kadar gözüm kapalı güvenirim.

Şaşkınlığım ummadığım bir lezzet ile karşılaştığımdan,bu da sanırım bal kabağını hiç sevmememden dolayı.
Hala çok şaşkınım karşılaştığım lezzet karşısında.!

Artık bal kabağı ile aramız sotesi ile düzeldi.

Tatlısını reçelini marmelatını ve de böreğini sever miyim yok onları sanmıyorum seveceğimi.
Malzemeler:
Yarım kg bal kabağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı sızma zeytinyağ
2 Yemek kaşığı fındık yağ
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
2 Diş rendelenmiş sarımsak
1 Çay bardağı yoğurt
İki üç yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
Tarif:
Kabukları soyulup dilim halinde aldığımız bal kabaklarını yıkayıp orta boy küpler halin de keselim.
Kuşaneye bir yemek kaşığı fındık yağını alıp içine ince piyazlık doğradığımız kuru soğanı ilave edelim.Karamelize olana kadar kısık ateşte soteleyelim.

Yıkadığımız bal kabağı küplerini ilave edip beraber sotelemeye devam edelim.
Tuzunu ilave edelim.
Arada kontrol edelim çabuk yumuşayıp pişiyor bal kabakları.

Pişmesine yakın sızma zeytinyağını,muskatını ve karabiberini ilave edip usulca alt üst edelim.

Ateşin altını kapatıp servis tabağına alalım,soğuduğunda sarımsaklı ceviz içli yoğurdunu ilave edelim.
Üzerine bir yemek kaşığı fındık yağı ile yaktığımız toz kırmızı biberli yağı ve biraz da ceviz içi gezdirelim.
Ve en güzel an servise sunalım.
Hatta yiyecek olanlara öncesi ne olduğunu söylemeyin sevgili Nilay'ın da dediği gibi bal kabağı olduğunu şayet gurme değillerse asla anlamayacaklardır:)
Sevmeyenlere havuç dahi der afiyetle yemesini sağlamış olursunuz,benden demesi karar sizlerin.


SEVGİLERİMLE..






0 yorum:

Yorum Gönder