Vişnap

Dana Dil Söğüş

0
Merhabalar..
Bugün benim hiç sevmediğim dana dil pişirdim.Önce sirke sarımsak soslu çorba mı olsa dedim.Son an vazgeçtim söğüş olarak dilimleyip bıraktım.Elbet suyunu atmayıp,dondurucuya kaldırdım ilerleyen günler de meyaneli bir çorba yaparım.

Azıcık ucundan tadına baktım gayet güzel lezzeti de ben neden sevemiyorum onu da bilmiş değilim.Bir kaç defa zorladım kendimi ıhh yok olmuyor olmazlarda bıraktım daha da kendime ısrar etmeyeceğim.
Malzemeleri:
1 Adet dana dil
Su
Kara biber
Tuz
Tarifi:
Dana dili bir kaç su yıkayalım ve yarım saat kadar soğuk su da tutalım.Suyunu süzüp düdüklü tencereye alıp üzerine 4 parmak geçecek kadar soğuk su ve tuzunu ilave edelim.Kapağını kapatıp ocağın en hızlı gözüne alalım.
Tencere sinyal verip buhar çıkmaya başlayınca hızlı ateşi kısığa getirip 1-1,5 saat arası pişirelim.

Pişme sonun da buharın çıkmasını bekleyip kapağını açalım.Dilin üzerinde ki beyaz katmanı sıyırıp atalım."Burası işin en gıcık olduğum kısmı" bir ürperti sarıyor beni bu aşamada:)

Soğuyan dili bir parmak genişliğin de kesip servis tabağına alalım.İsteğe göre üzerine haşladığımız sudan bir kaç kaşık ilave edip karabiber serperek söğüş olarak servise sunalım.İsteyen limon suyu da ilave edebilir tercihe kalmış.

Ben hiç bir şekli ile tercih edip yemediğim için sadece sofrada yiyenleri seyrediyorum.:)
Sevmiyorsun ne diye pişiriyor derseniz eee sevenleri var yesinler mahrum kalmasınlar bu lezzetten diye derim:)
SEVGİLERİMLE..




0 yorum:

Yorum Gönder