Vişnap

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı FIRINDA

0
Merhabalar..
Kabak tatlısını hiç sevmem kırk yıl yemesem aklıma dahi gelmezi bırak önümde pişip hazır olan kabak tatlısından bir çatal dahi almam.
Çok ısrar karşısında çatalın ucu ile lütfen bir lokma alır bırakırım onu da yutana kadar offf işte sevmeme nedeni bu ayan beyan ortada der kendimi teselli ederim...!
Vardır böyle buna benzer sevmediğim yiyecekler...!

Ve ben sevmesem de kabak tatlısını sevenleri seviyorum onlar için de pişiriyorum.

Bugün de çok pratik bir tarif ile pişirdim,gerçi kabak tatlısının her hali pratik pişirme bakımından.
Tek farklı yanı bu tarifte şekere yatırıp bekletmiyorsun yok bekletmiyor ama su ilave ediyorum ben dersen işte bunda su ilavesi de yok.
Doğra yıka fırın poşetine koy şekerini ilave et harmanla ver fırına.
Malzemeler:
1 Kg bal kabağı "doğranıp dilimlenmiş"
250/300 Gr toz şeker
1 Adet fırın poşeti
Üzeri için isteğe bağlı fındık ceviz içi,kaymak veya tahin pekmez vs
Tarif:
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Dilimlenmiş kabakları yıkayıp fırın poşetine koyalım.İçine toz şekeri ilave edip hafifçe alt üst edip harmanlayalım.

Fırın poşetinin ağzını paketin içinden çıkan klipsle bağlayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.Poşetin üzerini bir kaç yerden kürdan ile delelim.

200 derece ısıya ayarladığımız fırına atıp alt üst konumda kontrollü olarak yaklaşık 1 saat pişirelim.Kabaklar yumuşadığında tepsiyi fırından alalım.

Şayet üzerinin kızarmasını istersek dışarı aldığımız tepside ki poşeti yırtıp üzerini komple açalım ve tekrardan fırına atıp kızarana kadar fırınlayalım.

Kendi tepsisinde soğutup borcama alalım.

Bu aşamada üzerine ne isterseniz "tahin,fındık fıstık,ceviz veya pekmez,kaymak"ki bence en güzel yakışan ilave edip servise sunalım.

Ben daha sonradan hazırda fındık kırığım vardı üzerine bol olarak serpip servise sundum.
Sonuç olarak tek kelime ile lezzeti tadı MUHTEŞEM"oldu.Ya o pratikliği ve şekerde bekletmeme olayı onlar da bonusu deyip hepinize SEVGİLERİMİ yolluyorum..





0 yorum:

Yorum Gönder